Verdienen jouw voeten extra zorg en aandacht

Aandoeningen

Bij iedere aandoening van de voet gaan we vakkundig te werk om de problemen op te lossen. Waar nodig in overleg met de arts of andere deskundige. Er zijn erg veel ongemakken aan de voet te noemen. Als u perfect verzorgde voeten hebt, kunt u er weer van genieten, want als u met ons goede zorg voor u voeten draagt, dragen uw voeten u met plezier. Hierbij een greep van veel voorkomende problemen.

Cullus (Eelt)

Eelt is een gele laag op de huid die wordt veroorzaakt door een overmatige vorming van hoorncellen.

In hard en brokkelig eelt kunnen ragaden (kloven) ontstaan die erg pijnlijk kunnen zijn. Wij verwijderen het eelt vakkundig en werken het meganisch af zodat er een gladde hiel voor in de plaats komt.

Ook raden wij onze geweldige crème van HFL Laboratories aan, waarmee je het eelt zacht en soepel houdt zodat er kans op nieuwe kloven beperkt blijft.

Cullus (Eelt)

Een clavus (likdoorn)

Een likdoorn is een pijnlijk punt op plaatsen waar veel druk wordt uitgevoerd.

Het is van groot belang deze likdoorn te verwijderen, omdat hij zeer veel klachten veroorzaakt. Men gaat een andere manier van afwikkelen aannemen om de pijnlijke plek te ontzien met alle gevolgen van dien.

Likdoorn

Nagel problemen

Er zijn veel nagel problemen waarbij wij uw pijn en ongemakken kunnen wegnemen.

Voor een verdikte en brokkelige nagel is het niet alleen van belang dat hij weer tot "normale" vorm en dikte gebracht wordt, zodat u geen last meer heeft van verhoogde druk in uw schoen, maar het ziet er ook niet erg fraai uit. Wij kunnen daar u een oplossing voor bieden door middel van een nagel reparatie, zodat u weer met een heelijk gevoel uw slippers aan kunt. Uw voeten mogen gezien worden. Daarbij wordt de kwaal ook nog eens minder.

Ook ingegroeide nagels bieden we veel verlichting door de juiste behandeling toe te passen en in sommige gevallen een nagelbeugel te plaatsen om het probleem daadkrachtig aan te pakken.

Schimmelnagels

Kloven

Kloven is een veel voorkomende en pijnlijke aandoening.

Kloven ontstaan voornamelijk in de hiel, in een dikke laag hard eelt. Het komt doordat een droge huidstructuur ter plaatse 'open barst'. De randen zijn hard terwijl de huid in de diepte dun en kwetsbaar is.

Met een goede behandeling en verzorgende crème kan het probleem worden opgelost.

Schimmelnagels

Wist u dat...

...koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding...

Tip

Meer advies